Βιολογικά λαχανικά από την Κρήτη!

“Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου.”
-Ιπποκράτης

Ποιοί είμαστε

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που δουλεύουμε με παραδοσιακό τρόπο, εδω και 25 χρόνια. Η προτεραιότητα σε οτιδήποτε κάνουμε, είναι ο Άνθρωπος και το οικοσύστημά μας, η Γη. Η λογική μας είναι απλή. Πιστεύουμε σε υγιείς ανθρώπους, που ζούν σε ένα καθαρό περιβάλλον. Καλλιεργούμε με σεβασμό στη φύση ώστε να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρον τις ευεργετικές της ικανότητες. Προσφέρουμε εμείς οι ίδιοι τα προϊόντα μας κρατώντας τις τιμές μας προσιτές σε όλους.

Πώς δουλεύουμε

Προσθέτουμε οργανική ουσία στο χώμα,κομπόστες απο κοπριά, φύλλα, φύκια, στράφυλλα, κλπ. Για έντομα επιβλαβή για τα φυτά μας τοποθετούμε παράσιτα κ’ αρπακτικά όπως είναι σε όλους σας η γνωστή πασχαλίτσα και άλλα πολλά. Φυτεύουμε σταδιακά μικρές ποσότητες απο διάφορα φυτά. Όταν μια καλλιέργεια έχει ένα σοβαρό πρόβλημα προτιμάμε αντί συνεχών ψεκασμών να φυτεύουμε καινούρια φυτά σε άλλο μέρος.
-Καλλιεργούμε ποικιλίες με καλή γεύση (όχι τύπου ‘long life’).
-Δίνουμε χρόνο στα προϊόντα μας να ωριμάσουν ώστε να φτάνουν στον καταναλωτή
νόστιμα και με όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.
-Όλα τα προϊόντα μας είναι ιδιοπαραγόμενα , δηλαδή όλα από τον κήπο μας.
-Δίνουμε πολύ προσοχή και αγάπη στα φυτά και στους καρπούς.
-Τα προιόντα μας ελέγχονται απο το χωράφι ως τον πάγκο.
-Kρατάμε σπόρους απο παλιές ποικιλίες

Το αποτέλεσμα…

Το αποτέλεσμα, ένα βιολογικό προϊόν που είναι νόστιμο, θρεπτικό και…όμορφο! Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ συμπληρώνουμε τα προϊόντα μας από τρίτους με σκοπό το κέρδος. Έτσι μόνο μπορούμε να εγγυηθούμε 100% γι’αυτά που σας προσφέρουμε. Προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε τιμές λιανικής και χονδρικής, σε μικρά μαγαζιά και ταβέρνες.

 

Ο κύκλος της καλλιέργειας

Τέλος Ιουλίου σπέρνουμε τους πρώτους σπόρους και τέλος Οκτωβρίου ξεκινάει η συγκομιδή. Όλο το χειμώνα έχουμε ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, φασολάκια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μαρούλια, φράουλες κλπ. Τα πεπόνια και τα καρπούζια φυτεύονται την άνοιξη. Με αυτόν το τρόπο έχουμε προϊόντα μέχρι τέλος Ιουνίου. Το καλοκαίρι αδειάζουν οι κήποι, ξεκουράζονται και ετοιμάζονται για καινούριες καλλιέργειες.Μερικές φορές είμαστε ελλειματικοί σε μερικά προϊόντα και αυτό, λόγω καιρικών συνθηκών, προσβολών από ασθένειες ή επιδρομές εντόμων.

Ιστορία

Βασίλης Ευαγγελίδης
Βιοκαλλιεργητής

Τα προϊόντα μας

-διαφορετικά είδη ντομάτας
-ντοματίνια (κόκκινα, κίτρινα και μαύρα)
-ντομάτα τσαμπί
-αγγούρια
-μελιτζάνες (μαύρες, Σαντορίνης και άσπρες)
-κολοκύθια
-φασολάκια, μπαρμπούνια και αρακα
-διάφορες πιπεριές
-διάφορα μαρούλια
-φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και άνηθο
-φράουλες
-μπανάνες
και πολλά άλλα!.

Ευαγγελίδης Βασίλης

Ευαγγελίδη Μαγδαληνή

Ευαγγελίδη Δέσποινα

Ευαγγελίδης Βασίλης